Anténa, která přijímá Stvořitelův signál

Dr. Michael Laitman Otázka: Dáváte mnoho příkladů z vědy, když mluvíme o kabale. V Itálii existoval slavný vynálezce Guglielmo Marconi, který zdokonalil první rádiopřijímač, vylepšením do takové citlivosti, že se počítalo se spojením na ohromné vzdálenosti. Takže, potřebujeme zlepšit citlivost naší duše stejným způsobem, abychom vytvořili spojení s ostatními? Je víra přesně ta samá anténa, která zajišťuje naše spojení se Stvořitelem?

Odpověď: Guglielmo Marconi byl významný vědec a měl mnoho tajemství.  Odhalil nám jen malou část svých objevů. Objevil vlny, které zatím neznáme, které rychle obalí naši zěměkouli a dokonce úplně jí proniknou.  Byl jedinečný génius.

Když „vystoupíme“ ze sebe, začneme vnímat všeobecné energetické pole, které vyplňuje celý prostor mezi námi. Toto pole je Bůh, Stvořitel.  Vnímat, to znamená dosáhnout Stvořitele, vyšší sílu, která spojuje všechny duše. Pak se, my, společně, a On, tato vyšší síla, myšlenka nazvaná „Myšlenka Stvoření“, staneme jedním celkem. To je důvod, proč člověk je nazýván Adamem, ze slova Dome (podobný Stvořiteli).

Dosáhneme stavu,  ve kterém se k Němu jednoduše připojíme, znamená to být v Něm, ale zůstat při vlastním vědomí  a chápání. Tato síla, se kterou se spojujeme se nazývá síla víry. Víra je Sefira  Bina (ze slova „Havana“ či porozumění). Jinými slovy, „věřící“ neznamená mít zavřené oči a pohybovat se jako slepá osoba, spolehající se na  něco co někdo řekl. Vůbec ne!  Víra je založená na síle odevzdání.  Když  umím měnit kanál mého vnitřního „rozhlasového přijímače,“ naladím se na stejnou vlnovou délku, a informace, které z ní přijímám, se nazývají víra.

[44663]
Z přednášky v Římě 20.5.2011

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: