Narodit se znovu na každém stupni

каббалист Михаэль Лайтман

Otázka: Může kabalista přesně změřit, jako ve vědeckém výzkumu, „zázračnou sílu“ vyššího světla, nebo je to pro něho taky „axiom“, též jako pro nás?

Odpověď: Ne, nikdy nevíme, jak se pozvedáme na další stupeň. Je to jako v příkladu s Rabi Šimonem, který před tím než dosáhl nejvyššího stupně úplné nápravy, spadl tak nízko, že se z něj stal obyčejný člověk, prostě Šimon – obchodník z tržnice.

Ohledně dalšího stupně vždy postupujeme s vírou nad rozumem a nevíme, co nás očekává. Já mám zkušenost, a proto mohu říct, že mě tam očekává větší odevzdání, větší láska a spojení. Jelikož to zatím reálně necítím, nemohu předpovědět ani na 1%, co mě tam čeká.

Je to vždy něco úplně překvapivého a nového – úplný „upgrade“, úplná změna, zdokonalení všech 10ti sefirot. Obvykle je to pociťováno jako silné obnovení, které naprosto šokuje – natolik se všechno převrací v porovnání s tím, co bylo před tím.

Mění se celé vnímání reality, všechny pocity a pochopení. A tohle se stává na každém stupni a nezáleží na tom, kde se člověk nachází. Pokaždé – je to nové stvoření.

[#37433]

Z lekce na téma „Zázračná síla studia“, 8-3-2011

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: