Síla žen a slabost mužů

Dr. Michael LaitmanOtázka: Co by se mělo udělat se skutečností, že se muži obávají silných žen, utíkají od odpovědnosti a iniciativy?

Odpověď: Sami jsme to na sebe přivolali. Ani jedna žena nechce být silná. Ani jedna žena nechce být expertka, aby hodně vydělávala a vychovávala děti sama. Žena touží po domácnosti ze své přirozenosti. Chce děti a aby bylo vše podle přírody. Avšak jestliže muži neplní povinnosti, které jim náleží, pak z absence jiných řešení jsou ženy v naší době nuceny jednat svými vlastními silami. A já před nimi za to smekám klobouk.

Výsledek je, že ženy jsou mnohem nezávislejší, lépe se našemu světu přizpůsobují. Kromě toho mají přirozenou odolnost, která  přesahuje mužskou. Mají moc a síly ducha, protože na konci dne jsou přírodě blíže. 

Na druhé straně, muž jednoduše létá v oblacích. Je jako malé dítě, které si našlo práci v oblasti počítačů nebo technologie a dokola si hraje se svými hračkami jako to dělával ve svém dětství. Nalézá v tom radost. Koneckonců moderní společnost tyto hry jako kapitálový trh, práce či potloukání s kamarády po práci, respektuje a tak život běží dál. A když muž potřebuje podporu, vrátí se ke své matce.  

Bohužel, čím dále se ubíráme, tím rozšířenější a společensky přijatelnější se tento fenomén stává, ve skutečnosti se z něj stává norma a módní trend.

Ze 4. části denní lekce kabaly 3/7/11 na téma Ženy

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: