Obávejte se hrát loterii

каббалист Михаэль Лайтман

Otázka: Co je to cesta světla a cesta utrpení? Pro koho je toto utrpení – pro egoismus?

Odpověď: Samozřejmě, pocit utrpení máme ve svém přání užívat si. Ale v přání odevzdávat, je také možné pocítit utrpení. Všechno zaleží na tom, co chápeš pod pojmem utrpení.

Představ si, že jsem našel kabalu, zapojil se do skupiny, dlouho studoval. Pak jsem náhle vyhrál v loterii několik miliónů!

Тeď se můj život změnil. Co si myslíš, je to cesta světla nebo utrpení?

Mohu to pojmenovat jako cestu utrpení, protože teď mně zamotali těmito penězi a já nevím, co s nimi mám dělat. Všechny mé myšlenky byly o kabale, a teď musím myslet na peníze, vždyť je to tak velká částka: kam je investovat, aby neztratily hodnotu, a jak je rozumně použít.

Takže to je cesta utrpení. Vždyť na místo toho, abych klidně postupoval, jednoduchou a přímou cestou, mě teď poslali obchůzkou, kličkovat a ať si to přeji nebo ne, jsem nucen zabývat se materiálními věcmi, ztrácím svůj čas, a mám plnou hlavu starostí. Nemohu se z  toho dostat a to je velký problém – je to skutečné utrpení vzhledem k přání odevzdávat, duchovnímu cíli.

Аvšak ohledně přání si užívat, si musíš říct, že je to cesta světla, a že jsi dostal odměnu za svoji pravověrnost! Myslíš si, že je to požehnání, které ti je posláno ze shora.

Proto, všechno záleží na tom, na jaké váze to vážíš – z čeho ses rozhodl dostávat naplnění.

[#35690]

Lekce z článku „Svobodná volba“, 18.02.2011

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: