Netrpte, užívejte si!

Dr. Michael LaitmanOtázka: Řekl jste, že vnitřní rozeznávání začíná ještě před Machsomem. Ale co bych měl rozpoznat, pokud jsem ještě nezískal kvalitu odevzdání a jsem zcela ponořen do své vůle užívat si?

Odpověď: Přesně před Machsomem je třeba rozeznat, jak moc si všechno v životě přejete jen pro své vlastní dobro. Nicméně, tato rozpoznání jsou činěna za pomoci světla.

Neustále kontroluji: Zda to dělám pro sebe, nebo v zájmu ostatních? Což činím ve vztahu ke každému a ve všech směrech. Neustále rozeznávám, jaké jsou moje myšlenky a výpočty: „Nenávidím ho, ale musím se nad to povznést, protože moje nenávist pochází z mého ega, mojí vůle užívat si. Když ale vystoupám nad své ego v záměru odevzdání, pak začnu tuto osobu milovat a jednat pro její dobro. I když to v mé vůli užívat si bude evokovat negativní pocity, ve svém záměru budu cítit, že jsem dosáhl svatosti a odevzdání.“ Tato rozpoznávání se dějí před Machsomem neustále.

Pokuste se užívat si skutečnost, že zašlapáváte své ego. Jeden by si mohl myslet, že je to masochismus, psychická porucha. Ale to není porucha, protože zároveň jste spojeni s vaší budoucí vnitřní kvalitou odevzdání, což je dobré. Ztotožňujete se s touto novou kvalitou.

To neznamená, že se vám líbí utrpení. Ne! Líbí se vám být uvnitř této nové kvality odevzdání, a proto se pokusíte vystoupat nad vůli užívat si. I když uvnitř trpíte, stále si užíváte v kvalitě odevzdání. A po provedení rozpoznávání, náhle cítíte, „Není absolutně žádný důvod, proč bych měl trpět! Naopak, obrátil jsem svou vůli užívat si na vůli odevzdávat, a to mi umožnilo vystoupat ještě výš!“

Není to jednoduché. Ale na základě několika takových akcí, se to stane. V každém případě, potěšení je znamením, že akce dosáhla naplnění: buď v přijímání, Klipa, nebo odevzdání, svatosti. Ať tak či tak, radost musí nakonec nastat. Užíváme si v každém případě, protože cílem stvoření je užívat si.
Ze 4. Části denní lekce kabaly 20.1.2011, „Kvalita skryté moudrosti – obecně“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: