Jako pes na vodítku

Dr. Michael LaitmanOtázka: Pracujeme s egoismem na lidské úrovni. Ale jak máme zacházet s touhami na neživé, rostlinné a živočišné úrovni?

Odpověď: Podle principu životní nutnosti. Berte jen tolik, kolik budete potřebovat. Vše ostatní vás bude jen obtěžovat. Je psáno: „Čím více majetku máte, tím více starostí máte.“ Pokud uvažujete o lidské úrovni, pak vám na zbytek úrovní zůstane energie pouze pro životně důležité potřeby.

Například, někteří lidé mají doma psa. Pes ráno hlasitě štěká a dožaduje se procházky. Pak se oba společně procházejí: pán a pes na vodítku. Já chodím se svým „psem“ uvnitř, zatímco jeho pes je venku.

Opravdu, je třeba se o toto „zvíře“ postarat. Krmím ho, venčím, umývám, dávám ho spát a dělám vše nezbytné pro to, aby mě nechalo pracovat duchovně.

Tento zdravý přístup dělá život mnohem jednodušší. Musíte dát svou hmotnou existenci do jednoduchých, „mechanických“ hranic, podřizovat je potřebám systému, jako ozubená kola v mechanismu hodinek. Musím vyjít s každým a zachovávat určitou materiální rovnováhu ve své rodině, v práci, a tak dále, zatímco věnují valnou část své energie na to, na čem záleží nejvíce.
[32379]
Z 1. Části denní lekce kabaly 10.1.2011, Spisy Rabáš

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: