Pojistná smlouva od Stvořitele

Dr. Michael Laitman

Člověk se musí postarat, aby si zajistil životně důležité potřeby v souladu s běžnou životní úrovní obvyklou v naší době. Je běžné mít nějaký druh pojištění (jako zdravotní pojištění a penzijní fond), ačkoli je nemožné pojistit se v životě na všechno.

Sjednejte si malé pojištění na „vyšším registru“ od Stvořitele, a do té míry budete cítit, jak byste měli realisticky přistupovat k tomuto životu. Není jednoduché pochopit význam „životní nutnost“, ale lidstvo ho bude muset postupně začít dosahovat.

V opačném případě nedosáhneme rovnováhy s přírodou, Stvořitelem. Stvořitel nám dal život, jehož část se nazývá „materiální“ a odehrává se v „imaginárním“ světě. Ale musíme hrát, jako bychom v tomto imaginárním světě žili skutečné životy.

Nemůžete říct, že Stvořitel se postará o všechno a nepotřebujete žádné pojištění nebo zdravotní fond. Stvořitel vytvořil pro nás celou tuto hru a musím ji přijmout s plnou vážností a plnit všechny její podmínky.

Samozřejmě, že Stvořitel je zodpovědný za všechno, včetně mé výchovy a bezpečnosti, a on mi musí poskytnout celkové pokrytí. Ale bez ohledu na to, musím hrát podle pravidel, které ustanovil, a pečovat o životně důležité potřeby.

Je to, jako by Stvořitel odstranil sám sebe z tohoto materiálního života a říká nám: „Postarejte se o něj sami, a já se postarám o vše ostatní.“ Samozřejmě, že tak to není. On chce, abych hrál tuto hru a zajistil se v materiálním světě. Tím se napravuji.

Především se musíte starat o životní potřeby: získat profesi, plat a vytvořit rodinu. Poté můžete studovat kabalu a opravit svou duši. Do té doby, nemáte potřebné základy.

Nicméně, pokud se začnete starat o materiální věci více než je potřebné, budete mít velké problémy a tížení srdce, že vám úplně zacloní oblohu, Stvořitele. Nebudete již schopni uvažovat o duchovní práci. Na druhou stranu, pokud se zajistíte sami na normální, racionální úrovni, pak vám tato práce pomůže k postupu.
[31754]
Z 4. Části denní lekce Kabaly 4.1.2011, „Moudrost kabaly a filozofie“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: