Trénink pod dohledem Stvořitele

Dr. Michael Laitman

Otázka: Po našem boku jsou vždy vnitřní vyrušení, faraon, který nás nutí zapomenout na Stvořitele. Jak proti němu můžeme bojovat?

Odpověď: Musíme milovat tato vyrušení! To znamená, že je musíme nenávidět, ale s láskou! Je to jako kdybyste odhalil nemoc a na jedné straně, jste rádi, že jste ji objevili, zatímco na druhé straně ji nenávidíte.

Jakékoli vyrušení je Stvořitelův posel, určený přímo pro vás, aby vás „naformoval“, dal Vás do pořádku, a dal vám zvláštní formu. Všechno to pochází od toho, který je dobrý a dělá dobře. Proto, když nyní dostávám jakékoliv špatné odezvy, reakce, nebo těžkosti srdce, pak i když to nemám rád, měl bych to alespoň vítat s radostí.

Navíc, bychom se také neměli ponořit dovnitř všech těchto vyrušení, ale povznést se nad ně. Musíme přijmout všechny z nich jako pomoc.

Jak jinak můžeme jednat? Představte si, že jste sportovec a trenér stojí vedle vás, který vám řekne, že máte skočit desetkrát. Ale začnete protestovat a tvrdit, že nechcete skočit.

Pak vám dá víc cvičení a vy je opět odmítáte udělat. Myslíte si, že tento druh sportovce někdy dosáhne nějakých výsledků? Ale přesně tak se chováme.
[29811]
Z lekce na Baal HaSulamuv dopis 10.12.2010

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: