Úmysl je odražené světlo

Dr. Michael Laitman

Osoba, která naslouchá na lekci a nechápe, musí přemýšlet o záměru ještě víc než ostatní. Vše je zřejmé v záměru a není tam co vysvětlovat, je to věc, kterou má člověk pro sebe rozeznat! Ujasněte si, co přesně chcete. I když vaše touhy neodpovídají spiritualitě, bude vyšší světlo působit v průběhu studia, a postupně vás správně naladí. Nejdůležitější věcí je, že se snažíte analyzovat vaše záměry.

Naše úsilí se neděje ve studiu nebo v pochopení, ale v záměru: Proč studuji, pro co, a co od něho chci? I kdyby všechny vaše vnitřní výpočty byly nesprávné, na tom nezáleží. Aktivujete-li záměr, Světlo ho ovlivňuje. Světlo nemá vliv na přání, ale pouze na záměr (který je egoistický proto, aby se stal altruistickým), protože ten přijde z Vrchu přes světy, již oblečený v úmyslu, v odraženém světle.

Proto nemůžete dostat vyšší světlo, dokud také nevytvoříte odražené světlo. Odražené světlo je záměr.

Proto nemáme jinou možnost, vše záleží jen na tom, jak aktivujeme záměry. I když jsou nesprávné, stejně jako záměry dítěte, které ještě nic nechápe, nezáleží na tom. Nejdůležitější je aby mělo vyšší světlo co opravit!

Z 3. části denní lekce kabbaly 2.12.2010, Beit Shaar HaKavanot

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: