Záplatuj moji duši

Dr. Michael Laitman

Otázka: Co můžeme udělat abychom přinutili Vyšší Světlo pozvednout nás na první duchovní stupeň?

Odpověď: Je pouze jedna odpověď: Pokračuj ve snaze kontrolovat, jestli se opravdu obracíš k Vyššímu Světlu nebo jeho Zdroji, Stvořiteli. Spojuješ všechny faktory dohromady? Protože pokud ne, potom bloudíš na cestě ; neobracíš se na správné místo a nepřivádíš Světlo do rozbité nádoby (Kli) tvé duše říkajíc, : “Prosím, sprav to pro mě tady!”

Předpokládejme že vezmeš netěsnící vědro, přijdeš ke kováři a řekneš: “Podívej, tady je díra. Přeji si abys to spravil.” Potom, podle tvého požadavku , on uvidí díru a ucpe ji.

To stejné se děje v duchovnu. Měl bys přinést svou nádobu (touhu) s rozbitým místem a říct co musí být uděláno, co to pro tebe znamená být napravený. Potom to Světlo určitě uskuteční.

Musí to realizovat Světlo, ale je to akce sama o sobě. Tvoje práce je připravit záměr pro tuto akci. Světlo pak okamžitě lepí nebo dává záplatu. To je to co dělá Světlo. Ale je na tobě abys udělal všechno ostatní.

Na vyšších duchovních stupních je nutné přinést Kli a vědět přesně míru, do jaké je rozbité a jak může být opravené. V tomto bodě si bereš příklad  korekce od Vyššího; souhlasíš s ním kompletně nebo částečně. Analyzuješ nejen záměr ale i druhy korekce.

[27929]
Ze druhé části Denní Lekce Kabaly 28.11.2010, Zohar

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: