Vyberu si, ale neovládám

Dr. Michael LaitmanOtázka: Na tisíckrát jsem si vybral atribut soucitu, aby mnou vládl, ale i nadále klesám zpět k vlastosti úsudku. Jsem z toho nemocný a unavený. V čem je problém?

Odpověď: Problém je v tom, že nepracuješ skupinově, ale přeješ si se vším vypořádat sám. Jinými slovy, přeješ si pocvičit své vlastní síly na místo své svobodné vůle. To je však nemožné, protože ty osobně jsi předmětem jedné ze dvou sil: Biny nebo Malchut, a většinu času to je Malchut.

Střední třetina Tifferet je místo naší svobodné vůle ale ne naší moci. Tady se rozhoduji, kdo mnou bude vládnout. V každém případě to nebudu Já, mé Já, ale něco vnějšího. A na vnější straně mám jen jeden výběr: prostředí.

Mohu být obklopen “shlukem posměvačů” (jak je psáno v Žalmech) či shromážděním kabalistů, tedy lidmi, kteří jsou přímo zaměření ke Stvořiteli. O tom je má volba. Zakořeněním ve správném prostředí, naberu sílu jít dále.  

Máme tu omezenou platformu: vybrat si jedno ze dvou možných prostředí. A to je místo, kde činíme rozhodnutí ne jednou, ale stále. 
[27018]
Z 1. části denní lekce kabaly, 19/11/2010, Rabašovy články

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: