Spirituální virus

Dr. Michael LaitmanBaal HaSulam, “Mesiášův roh”: …děti Israele jsou vykoupeny pouze poté, co je skrytá moudrost do velké míry odhalena, jak je psáno v Zoharu, “S touto kompozicí, děti Israele jsou vykoupeny z exilu.”

Dokud se nauka kabaly nerozšíří po celém světě, Israel (“Isra“ – “přímo,” “El“ – Stvořitel), myšleno,  ti, kteří touží po Stvořiteli, nebudou schopni odhalit Světlo nápravy, které jimi musí procházet k celému lidstvu. Svět musí být připraven moudrost přijmout; v opačném případě Israel zůstanou otroky jejich egoistické přirozenosti. 

Zohar byl odhalen, aby urychlil vývoj celého světa. Co je však na této knize tak jedinečného? Proč má na svět takový vliv?

Pravdou je, že nežijeme v tomto hmotném světě, pouze nám to tak připadá na našich vnitřních „obrazovkách“. Svět je jeden; realita je jedna.

A tak, když je duchovní zdroj, kniha Zohar, odhalena na hmotné úrovni, ovlivňuje nás a působí na nás. Nachází se mezi všemi dušemi, tento zdroj urychluje náš pokrok a šíří se jako virus. Proniká do každého přání, každé reakce a začíná je měnit. 
[27288]
Z denní lekce kabaly19/11/2010, “Mesiášův roh”

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: