Láska je nejsilnější zbraň

Dr. Michael LaitmanKaždý člověk chce žít ve světě, postaveném na lásce, ale nikdo nevěří, že je to možné. Láska existuje pouze v pohádkách pro děti, protože každý člověk chápe, že pro dítě je to dobré, že to dělá život bezpečnější než nepřátelství.

Ale co kdyby to bylo možné, aby byl svět takový? Žijeme ve světě, který je k nám nepřátelský, kde každý bojuje a soutěží mezi sebou, a kde je život stále horší a horší.

„Člověk je malý svět“, jeho hněv a krutost vůči světu se proti němu začínají obracet, když si uvědomí své sobecké touhy a nenávidí sám sebe! Tato rozpolcená osobnost se stává více a více viditelnou.

Teď si představte, že byste mohli změnit svůj názor a vaše vztahy na cestu péče a lásky. Co kdybychom náhle pozvedli a opravili celý svět, takže by nikdo nekradl, nikdo by neubližoval druhým a nikdo by nepoužíval druhé ve svůj prospěch? Viděli bychom opačný svět a nikdo by se nebál, že zítra bude jejich život zničen. Lidé by se neměli bát, že zítra zničíme Zemi a pohřbíme se pod odpadky z vlastní výroby.

Láska by nás zavazovala jednat nejlepším a nejsprávnějším způsobem. Nemuseli bychom hledat miliardy zaměstnání jen proto, aby byla populace zaměstnaná, produkujíc věci, které nikdo nepotřebuje. I kdyby nepracovali, každý člověk by dostal  to co potřebuje, protože pak lidé nebudou potřebovat žádné přebytky, neboť by žili v laskavém, přívětivém světě.

Pak bychom neznečišťovali zemi zbytečnými produkty, což je 90% všech věcí, které jsou vyrobeny. Pokud se podíváme na přírodu, není nic zbytečné. Podívejte se, jak je život organizován v živočišné říši, od počátku stvoření k jeho konci, ve všech formách, které jsou zahrnuty do přírodního cyklu, v němž se všechno opakovaně používá na 100% kapacity.

Všechny cykly jsou zcela uzavřené, s výjimkou věcí, které dělá člověk. Když člověk něco vyrábí, nevrací to přírodě v přírodní formě, ale pouze v podobě toxinů, které přírodu otravují.

Nicméně pokud bychom se chovali navzájem s láskou, učinili bychom svět naprosto čistý! Láska by zajistila, že bychom pro sebe nepožadovali žádný přebytek a pak be se vše normalizovalo. Jak rozdílné by to mohlo ode dneška být, kdy jsou všechny oceány plné odpadků a radioaktivního odpadu.

Jediné, co nám chybí v našem světě, je pozornost jednoho k druhému a vzájemná účast v integrovaném systému, a dostaneme se tam ze zoufalství.
[24733]
Z 4. Části denní lekce kabaly 24.10.2010, „Matan Torah“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: