Jak mohu uvidět skutečný svět?

Dr. Michael Laitman

V podstatě i v tuto chvíli představujeme spíše duše než fyzická těla. Stvořitel vytvořil touhu užívat si a neexistuje nic jiného než tato touha. Pokud cítíme určité hmotné věci, není to proto, že existuje jiná, samostatná realita. Existuje pouze touha, která se cítí ve fyzickém těle. Je to stejná duše, která cítí jen sama sebe a pouze v sobě. Nevnímá nic mimo.

Z tohoto důvodu duše cítí sebe jakoby existovala ve svém hmotném těle, zdánlivě obklopena podobnými těly. Takto vnímám sám sebe a okolní realitu, protože jsem uzavřený do sebe se svým egem. Jakmile začnu získávat nové touhy a vnímat vlastnosti mimo sebe, začnu vidět realitu jinak.

Realita, kterou vidím mimo sebe, se nazývá „vyšší svět.“ Jak vystoupím ze sebe (ze svého ega) a podívám se na existenci mimo sebe? Musím se propojit s jinými dušemi, s mými přáteli. V tomto spojení mezi námi, ve větší jednotě, odhalíme společné pocity a projevy tzv. „duchovní svět.“

Proto, když čteme Zohar, musíme mít na paměti, že všichni touží odhalit vrchní světlo, odhalit vše, co je popsáno v Zoharu. Ten nám sděluje stavy a obrazy, které hovoří pouze o spojení mezi námi a jeho různých formách. To je celá realita.
[23719]
Z druhé části denní lekce kabaly 15.10.2010, Zohar

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: