Stvořitelův tajný agent ve škole

Dr. Michael LaitmanOtázka: Jaké by mělo být správné dětské prostředí?

Odpověď: Dítě bude vždy růst podle toho jaké je jeho prostředí. To je důvod, proč péče o prostředí je stejná jako péče o dítě.

Přemýšlejte o způsobech, jak ovlivnit jeho prostředí a ovládejte ho nepřímo tím, že mu dáte hry, knihy a videa, které obsahují informace, které jste pro něj vybrali, ale jsou mu prezentována zajímavým způsobem. Učte děti aby se chránili před špatnými vnějšími vlivy a také jim ukažte, jak se bránit sami o sobě, dejte jim sílu stát si za svými principy. Koneckonců, systém hodnot je postaven na opozici dobra a zla.

Není problém vybudovat pro děti dobré prostředí, pokud to rodiče zařídí. Je snadné uplatit dítě hrami a sladkostmi, a postupně ho připojit k nezbytnému prostředí. Poté ho začne ovlivňovat.

Také učitel musí mít možnost dostat se na úroveň dítěte, takže dítě nebude cítit, že učitel je větší. Ten by měl sedět s dětmi, hrát si s nimi, a mluvit jako oni. Měl by proniknout do prostředí dětí, jako tajný agent a pracovat s nimi. Pak na ně bude moci přenést jeho ducha a pozvednout je postupně. Nicméně, pokud je učitel vyšší než oni, pak ho děti vnímají jako nábytek. Běhají mezi nohama dospělých a strkají do nich tak, aby je dospělí přestali obtěžovat. Mají svůj vlastní svět.

Jinými slovy, vše musí být organizováno pro dosažení jediného cíle: vyvinout lásku k druhým u dětí za účelem dosažení lásky ke Stvořiteli skrze to. To je záměr, který musí mít dítě na začátku svého života a na konci každé akce. To je obzvláště snadné v mladém věku. Pokud vštípíte lásku k druhým vašemu dítěti od útlého věku, zajistíte mu nejvyšší stupeň bezpečí a úspěchu v životě.
[23106]
Z 4. části každodenní lekce kabaly 10.10.2010 „Láska Stvořitele a láska pro stvořené bytosti“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: