Hledání nejsvětější věci na světě

Dr. Michael LaitmanPo několika letech studií v kabalistické skupině, člověk dojde k poznání, že v zájmu dalšího pokroku potřebuje „cizí“ sílu. Člověku trvá několik let aby dostat pocit, že sám není schopen dosáhnout zjevení duchovního světa, Stvořitele. Na začátku si člověk přeje, aby postupoval prostřednictvím učení a znalosti moudrosti kabaly, a proto se snaží více studovat. Později chce postupovat tím že se účastní šíření v domnění, že dosáhne toho, po čem touží prostřednictvím síly a moci.

Člověk spojuje svůj duchovní pokrok se vším, kromě získání touhy odevzdávat. Přesto, prochází procesem duchovního rozvoje a zároveň studuje ve skupině a světlo ho ovlivňuje, což přináší otázky: „Co se se mnou stane? Získám někdy kvalitu odevzdání? „Postupně v jeho očích získává odevzdání větší význam.

Postupně si začíná uvědomovat, že odevzdání je velmi cenné a nemůže být dosaženo prostřednictvím čehokoli v tomto světě. Vidí, že ti, kteří dospěli odevzdání mají něco tak cenného, že nic nemůže překročit jeho hodnotu. A všechny tyto uvědomění jsou výsledkem vlivu světla. Poté, co toto člověk pocítí, souhlasí se všemi podmínkami skupiny tak, aby se stali jeho ručiteli v získávání kvality odevzdání. Tehdy je člověk připraven vytvořit s nimi alianci.
[21450]
Z 1. části každodenní lekce kabaly 17/9/2010

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: