Vzpomínka na Baal HaSulama

Od Světa nekonečna jsme vzdáleni 125 kroků utajení a jsme zcela odříznuti od pravé reality. Je to jako bychom byli v kómatu a neuvědomovali si kdo a kde jsme. Musíme se z tohoto stavu probudit, procitnout z bezvědomí, a vrátit se na stejné místo, z něhož jsme sestoupili, tím že znovu vystoupáme všech 125 kroků. Na této cestě zespoda vzhůru, překonáme utajení a dosáhneme podobnosti se Stvořitelem. Jinými slovy, budeme jako on.

Ve skutečnosti, nikdo na tomto světě nemá šanci probudit se sám, ani nemůže vystoupat ze spodního bodu, který je pohřben pod 125 stupni utajení. Jak se říká: „Vězeň se nemůže sám propustit z vězení.“ Proto, potřebuje použít nějakou externí sílu.

Nejsme schopni vnímat Vyšší svět, a proto existujeme ve falešné realitě. Vzhledem k našemu bezvědomí si představujeme, že jsme naživu a že je svět plný lidí kolem nás, země a vesmír. Takové obrazy se objevují v našem podvědomí a vnímáme je jako skutečný život.

Prostřednictvím našich snů slyšíme hlasy, které říkají: „Jsi v bezvědomí, zbaven skutečného života z duchovního světa“, ale nevěříme jim. Jen lidé, kteří nás pozorují ze strany si uvědomují, že jsme v kómatu.

Musíme být vděční za probuzení našeho „bodu v srdci.“ Umožňuje nám to rozlišit podněty, které k nám dosahují z jiného světa a jiné reality. Velcí kabalisté se nám snaží představit skutečný pocit, a tím nás probudit až do skutečné existence.

Počínaje Adamem, prvním člověkem, který „nabyl vědomí,“ až do teď, existoval dlouhý řetěz Kabalistů, kteří dosáhli skutečné reality. Nicméně, dnes se všichni musíme vrátit k našim smyslům. Náš „doktor,“ Baal HaSulam, spolu s jeho „asistentem“ Rabášem, vynaložili veškeré možné úsilí, aby nám pomohli obnovit vědomí. Jsou to oni, kdo láká paprsek světla, který dnes nachází cestu ze skutečné reality do našeho podvědomí, které je stále ještě vypnuté.

Z 4. části každodenní lekce kabaly 16/9/2010, lekce pro vzpomínku na den odchodu Baal HaSulama

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: