Jednota je nová realita

Dr. Michael LaitmanOtázka: Co je jednota? Je to vnitřní pocit, nebo odhalení nějaké síly?

Odpověď: Jednota je nová realita, o které nemáme ani tušení. Jedná se o nový materiál, který jsme předtím necítili, a který má vlastnosti duchovního světa: vlastnosti odevzdání. Když se staneme součástí této dimenze a žijeme v ní, začínáme odhalovat jiný, nový rozměr, jako bychom našli sami sebe na jiné planetě. Odhalíme tento rozměr ve vlastnostech této látky: v odevzdání.

Proto, jednota neznamená pouze vzájemné spojení, dobré vztahy nebo důvěru. Je to odhalení nové vlastnosti, která v našem světě neexistuje. Když získáme tuto vlastnost a staneme se podobnými Stvořiteli, odhalíme vše v naší mysli a pocitech, v jednotě s Ním.

Není třeba dělat nic jiného, vyjma dosažení jednoty. Je v našich silách tak učinit. Ohledně toho je psáno: „Uděláme a uslyšíme.“ Znamená to, že můžeme konat různé činy, vynakládat naše úsilí a udělat vše, co je v našich silách. Můžeme společně studovat a sjednotit se tak, jak nám Kabalisté doporučují, a jak RABAŠ píše ve svých článcích.

Nicméně se nám to nepodaří. Musíme dosáhnout stavu, popisového jako „A křičeli z této práce.“ Je to vnitřní výkřik, že se musíme spojit, ale nejsme toho schopni. Pouze se stavem tohoto vnitřního výkřiku se tak stane. Musí to být skutečná modlitba, opravdový pláč.

Už jsme postavili celý základ. Nyní musíme jen dosáhnout vlastnosti jednoty. Nová látka, která se odhalí jako spojení s ostatními, je duchovní látka. Již nyní je to do jisté míry duchovní nádoba, která existovala před rozbitím. V okamžiku, kdy to odhalíme, kdy odhalíme duchovní existenci, se nám odhalí Stvořitel.

Proto se po celý den každý z nás a všichni společně musíme snažit, snažit se jen o toto, jak je to jen možné.

Z první části každodenní lekce kabaly 13/06/2010, Zohar

Originální článek zde.

[#15553]

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: