Vstupní bod do spirituality

Dr. Michael LaitmanOtázka, kterou jsem obdržel: Jak je možné anulovat sám sebe před svým přítelem, pokud jediné, co jsem schopen vnímat, je jeho tělesná forma?  

Má odpověď:  Tělesné formě nevěnujte pozornost; tento svět je iluzí (Olam HaMedumeh). Musíte si všímat pouze jeho bodu v srdci. To je to, s čím se chcete spojit. Jeho osobnost může být nepříjemná, nemusí to být někdo, koho byste měli rádi, ale to patří k „animální“ úrovni, jeho a vašim „oslům“ (egoismu).

Když se zaměříte na duchovní cíl a jeho bod v srdci, uvidíte v jeho bodu v srdci planoucí čistou touhu bez jakékoli spojitosti s jeho tělesnými vlastnostmi. Tělo nemá vůbec žádný význam. Na konec je jen zakopáno na hřbitově jako něco zcela zbytečného.

Avšak bod v srdci je Stvořitelem v každém z nás. Stvořitel je v každé osobě na tomto světě. Mezi přáteli v kabalistické skupině se však projevuje otevřeně, protože On je ten, který svádí tyto duchovní body k sobě, aby se sjednotili a došli k Němu. Proto musíte být vděční, že Vám tyto prostředky byly dány.

Ze třetí části každodenní kabalistické lekce 20/05/2010, článek  „Účel společenství“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: