Ke Stvořiteli bez opatrnosti

Otázka: Stojí za to, vracet se k minulosti a pokoušet se ji opravit?

 

Odpověď: Nyní se nacházíš v jakémsi bodu svého života. Všechno, co se stalo doteď, o tom jsi nerozhodoval. Zkrátka tě přivedli až sem, za všelijakých situacích. Co tam máš co opravovat? Vždyť jsi to nebyl ty, kdo to všechno dělal, a to buď dobré, nebo špatné.

 

Co se stalo, to se stalo. Ale od tohoto momentu a dále všechno záleží na tobě. Takže si nenadávej za minulost a nepřemýšlej o ní.

 

 

Tímto pouze zastavíš svůj postup, podobně jako biblická manželka Lota, která se ohlédla a přeměnila se v solný sloup. Hlavní je vždy postupovat, držet se aktuálního okamžiku  a v něm je zapotřebí nacházet prostředky, které mi pomohou na cestě.

 

Existuji já a prostředí, pomocí kterého zjišťuji závažnost duchovního cíle. Jak dosáhnout tohoto cíle? Pouze skrze připojení dodatečných přání k sobě, a tam ho dosáhnu. Připojit je můžu za pomocí Stvořitele, Vyšší síly.

 

Ve výsledku, já, prostředí a Stvořitel musí být spojení do jednoho bodu, v aktuálním okamžiku. To je jediné, co mám za úkol. Vše ostatní, včetně minulosti, s tím nemá nic společného.

 

Ranní lekce knihy „Šamati“, 18.12.2009

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: