Není třeba ještě jednou otevírat Ameriku!

21.10.2009, 11:55

 

Krize neskončila,  pouze začíná narůstat. Pokračuje už desítky let, ale  snaží se ji utajit.

 

Krize se projevuje ve všech oblastech: vzdělání, vědy, vztahy mezi lidmi, rodiny, spojení mezi mužem a ženou,  jejich vztah s dětmi,  chování dětí ke stárnoucím rodičům, vztah  člověka se státem a mezi státy.

 

Ve všem, čím se zabývá člověk, ve svém posledním, nejvyšším stupni rozvoje sobeckosti , která se projevuje  jako globální vzájemný vztah všech egoistů světa,  a proto se nyní cítíme v krizi.

 

Egoismus není možné napravit vléváním miliard dolarů nebo rozhodnutím  OSN, pouze nápravou vztahu mezi lidmi, ze vztahu egoistického na altruistické  a  přesně tohle od nás požaduje nyní se otevírající globální systém.

 

Potřebujeme čas, aby to lidé pochopili. O  lidské sobeckosti,  jako o příčině  zla ve světě se mluví poslední dobou velmi často, ale  to neznamená že chápeme význam těchto slov. A hlavní je to, že nevíme jakým způsobem napravit v nás stále rostoucí egoismus.

 

Jestli pochopíme, že sobeckost  je jediné zlo a pouze ho potřebujeme vykořenit v sobě, rozeznáme taky přímo proto připravený prostředek  – Kabalu.

 

Jinak nás příroda povede cestou utrpení, donutí nás napravit svoji sobeckost  a  vybudovat  metodiku nápravy.  Věda  Kabala nám  tu metodiku teď nabízí bez nutnosti projít cestou utrpení, metodiku kterou kabalisti uschovali pro lidstvo  od doby starého Babylonu, kdy se v lidech poprvé projevil egoismus.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek: