Dárek je ceňen pouze natolik, nakolik si přijímající cení dávajícího

Zpravodajství (ze Science News Magazine): Lidé se mýlí, když si myslí, že čím víc utratí za dárky, tím víc budou dárky oceňovány…příjemci dávali přednost dárkům, které opravdu potřebovali nebo které měli speciální osobní význam, nezáleže na ceně…Je to vskutku vnímaná myšlenka, která se počítá…

Můj komentář: Můžeme od světa přijmout jen tolik, kolik může přijmout zvíře: jen tolik, kolik je nezbytné pro existence našeho těla. V tomto ohledu jsme úplně stejní jako zvířata.

Veškerý nadbytek, který  “přijímáme” je pouze k naší škodě. Je zde moudré  rčení, “Trochu nezdravého jídla je lepší než příliš zdravého jídla.” Nadbytek v nás vytváří prázdnotu, přináší depresi a nekonečné stíhání iluzorního naplnění.

Tak jak Stvořitel uskuteční  Svůj plán “blažit stvoření absolutní a věčnou rozkoší”? Toho není dosaženo zvýšením kvantity naplnění, ale jeho kvality. Jsme neschopni přijmout víc, než je nezbytné pro existence našich zvířecích těl. Avšak když si uvědomíme velikost Stvořitele, který nám dává, nekonečně to zvýší naše vnímání toho, co od Něj přijímáme, protože On je nekonečný. Takto dosáhneme vjemu věčného a perfektního života. A tedy cíl našeho vývoje leží v dosažení, “Ochutnej a viz, jak dobrý Stvořitel je.”

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed