Nebe je pocit rozkoše z toho, že jste podobní Stvořiteli

Otázky, které jsem dostal, o pekle a nebi, snech a duševních poruchách:

Otázka: Začínám mít zájem o kabalu a mou první otázkou je: existuje nebe a peklo?

Moje odpověď: Peklo je poznání, že egoismus člověka ja zlý a hanba za užívání jej v současnosti (nikdo není souzen za svou minulost). Nebe je pocit rozkoše, když jsme podobni Stvořiteli, když usilujeme o nezištné dávání a lásku.  .

Otázka: Před pár měsíci jsem sledovali vysílání vaší raní lekce, kde jste vysvětloval, že si občas člověk plete prostředky, které nás dostanou k cíly s cílem samotným – paní se služebnou. Můžete to prosím znovu vysvětlit?

Moje odpověď: Nejdůležitější věcí v životě je vždy dělat jasný rozdíl mezi tím, co jsou prostředky – celý svět, a co je cíl – Stvořitel. Pro více na toto téma, viz. “Uvedení do Talmud Eser Sefirot.”

Otázka: Mám otázku o snech. Tento týden jsem měl sen o tom, že se mi zlomil zub. Sen byl pěkně strašidelný a druhý den jsem si v kabalistické knize snů přečetl, že to znamená něco špatného. Chtěl jsem se vás zeptat, co v tomto případě dělat?

Moje odpověď: Zapomeňte na sen a usilujte o cíl.

Otázka: Ve vašem článku Psychiatrie a Kabala stále nerozumím tomu: mohou lidé s Bi-Polar Disorder studovat? Jsem člověk s touto poruchou a je pro mě velmi důležité vědět, jestli mohu studovat neb one. Nechci ztrácet svůj čas.

Moje odpověď: Já to v těchto případech povoluji, ale pouze v rozumné míře.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: