Kabalistická definice

Otázka: Co je Zionismus? Co má dočinění s Kabalou a Bnei Baruch?

Moje odpověď: “Kabala je metodou odhalení Stvořitele člověku v tomto světě” (Baal HaSulam, článek “Esence moudrosti Kabaly”). Zionismus je sociální hnutí pro návrat do Zionu ( Israele ). Kabalistická definice je následující: Země Israel se také nazývá “Zion” ze slova Jecia – “východ” ( exit ) v hebrejštině. Jakýkoliv člověk, která opustí limity našeho egoistického světa a vstoupí do Vyššího, Altruistického světa, vstoupí do “Zionu.” Mi Tzion Tize Tora  (Tóra přijde ze Zionu) znamená, že když člověk opustí svůj egoistický stav. Přijde ke Světlu.

Otázka: Během posledních dvou lekcí jste zmínil “Smíšený dav.” (Mixed multitude) Kdo to je?

Moje odpověď: “Smíšený dav” (Erev Rav) jsou protivníci kabaly, kteří brání lidem v návratu z duchovního exilu a objevení Stvořitele. A dokonce I když člověk touží po dávání a lásce, Erev Rav se mu snaží zabránit v postupu jakýmikoliv možnými způsoby. Zastoupili Mojžíšovi cestu, když se snažil odvést lidi z Egypta ( duchovní vyhnanství ) k odhalení Stvořitele. Také mu kladli všechny možné nástrahy během jeho čtyřicetileté cesty pouští.

Dnes také rozšiřují všechny možné druhy pomluv. Nemohou nadále mluvit proti Kabale, protože to už není možné, ale proti lidem, kteří ji rozšiřují, včetně naší organizace. Je psáno, že jsou Irei Hašem Ovdei Paroh – ti, kdo se bojí Stvořitele, ale přejí si zůstat uvnitř svého egoismu.

Gaon z Vilny (Agry) napsal ve Světle Zoharu, 3: 28 “Adam Ve Išto”: “V budoucnosti nám Mojžíš odhalí vše, narozdíl od toho, jak je to teď schováno v Tóře ve formě příběhů, zamýšlených pro Erev Rav, kteří nestudují skrytý význam.”

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: