Kde je hranice mezi tímto světem a duchovním světem?

Otázky, které jsem dostal od žen, o spojování duchovna s tímto světem:

Otázka: Studovala jsem Kabalu se (sdružením) Bnei Baruch dva roky a ve stejný čas jsem získala titul v Ekonomii. Avšak necítím žádnou touhu pokračovat v materiálním životě. Moje rodina si dělá o mé apatii starosti. Je možné vyvážit práci ve financích s duchovním růstem? Jak mám také ovlivnit svou rodinu, která si myslí, že žena musí jednat podle toho, co od ní společnost očekává?   

Moje odpověď: Vaše činy nesmí ubližovat vaší rodině, a každý by měl cítit, že jste součástí rodiny. Můžete studovat kabalu jen pokud je vše ve vašem životě normální a to do té míry, nakolik vám to volný čas dovolí.

Otázka: Moje dcera je tak pohlcena kabalou, že pro ni zbytek světa už nic neznamená. Upřednostňuje kabalu před vším ostatním a nechce dělat nic jiného. Nemá zájem o nástup na univerzitu nebo do práce a tvrdí, že má právo žít svůj život, jak ji napadne a že nemusí sledovat sociální normy. Cítím, jako bychom ztráceli dceru a společnost ztrácela obřana. Bývala velmi úspěšnou studentkou a toto je výsledek. Co mám dělat?

Moje odpověď: Každý, koho se zeptáte, potvrdí, že nabádám lidi, aby si udělali profesi, založili rodinu a tak dále, protože jedinou cestou, jak se člověk může napravit a dosáhnout Vyššího Světla je z „normální“ pozice v tomto světě.

Otázka: Prosím pomožte mi porozumět spojení mezi duchovnem a hmotnou existencí. Na jedné straně je materiální svět světem následků a na druhé straně nemá s duchovním světem nic společného. Kde je hranice, která značí konec duchovna a počátek hmnotné existence, která není s duchovnem nijak spojena?

Moje odpověď: Hranice leží v rozdílu (gap – trhlině) mezi dvěma světy, protože jsou oba pociťovány uvnitř člověka. Jeden je cítěn se záměrem „pro mě samotného“ a druhý – se záměrem „pro Stvořitele.“

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Předchozí příspěvek:

Následující příspěvek: