Proč je mi špatně, i když všechno mám?!

Otázka: Co musí člověk dělat, aby se zachránil v tomto světě? Pokud jsi do dneška myslel pouze na sebe, tak v nově se otevírajícím světě se budeš muset spojit s ostatními. Stačí to, aby jediným záměrem člověka byla jeho vlastní záchrana?

 

Odpověď: Bohatě. Člověk obvykle začíná otázkou: „V čem je smysl mé existence?„. Ale když se zabývá touto otázkou, je důležité vědět, co má vlastně na mysli. Možná je mu zle v materiální rovině: propustili ho z práce a jiné problémy, nemoci, popotahování. Nebo je mu zle z toho, že cítí prázdnotu, i když je materiálně zabezpečen, stejně mu nic nedodává potěšení ze života, všechno je nesmyslné a prázdné.

Lidé, kterým je špatně v materiálním životě, patří k té částí lidstva, nacházející se v dolní částí pyramidy vývoje. Potřebují vědět, jak naplnit svůj materiální svět.

Ale jsou lidé, kterým není špatně z absence materiálního naplnění. I když jsou materiálně zabezpečení, stejně přitom cítí, jako by nic neměli. Důvod je v tom, že u nich vzniká nové, nemateriální přání. V člověku se najednou probudí tak zvaný bod v srdci,  kvalitativně nové přání. O takovém přání se v kabale říká: jestli cítíš, že v tomto světě už nedokážeš být šťastný, pak otevři vyšší svět a přesvědč se, jak je nádherný… Potom už nezbývá volby.

 

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: