V duchovním světě nejsou žádné modly

 images1Otázka, kterou jsem dostal : Jak následovníci kabaly vysvětlí původ a používání kabalistických amuletů a medailónů se jmény andělů či démonů, jako třeba Lilith na ochranu dětí, Ashmodai na ochranu bojovníků, Velzevul a mnoho dalších? (Odkazy: Hebrew Amulets p. 20, 51, 125; Jewish Tradition In Art p. 20). Vždy jsem si myslel, že je škodlivé, mít “vztahy” s těmito stvořeními použitím jejich jmen, jako například umisťovat jejich jména ( třeba Lilith ) poblíž nechráněným dětem. Jméno je essence a když demon vidí jméno napsané, nemůže údajně ublížit člověku, který je “ochraňován.” Ale nakolik je tento předpoklad správný a na čem je založen? Já myslím, že je to naopak, že když člověk používá tyto “metody,” spadá pod jejich moc.

Moje odpověď: Musíte si úplně “provětrat” hlavu. V duchovním světě jsou jen síly. Mohou být dobré – altruistické ( síla dávání a lásky ) nebo zlé – egoistické. Ale nejsou zde žádné modly! A v našem světě taky žádné nejsou.

Ve skutečnosti není žádný rozdíl mezi naším světem a duchovním světem. Vše záleží na člověku a typu síly, kterou dokáže rozpoznat. Medailóny, talismany a amulety pro štěstí a další použití jmen nemají žádnou moc, kromě psychologické víry člověka v ně. Vše tohle bylo vymyšleno nevědomými lidmi, kteří převzali jména sil z kabaly. Tak vznikla také náboženství.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed