Naše touhy pramení ze společnosti

 desires1Tři otázky, které jsem dostal, o vybalancování duchovna s tímto světem

Otázka: Slyšel jse, jak jste řekl v dětské lekci, že bychom měli závidět lidem, kteří prospívají skupině a milují druhé. Měl bych klamat sám sebe, říkajíc si, že závidím těm, kdo pomáhají, i když ve skutečnosti závidím někomu, kdo má například nové auto? Prosím, poraďte mi co dělat podle kabaly? 

Moje odpověď: Pokračujte ve studiu, skupina a lekce vám dají pocit, že jiné hodnoty jsou důležitější. To je lepší, než se podřídit střádání věcí a později být rozčarován. Vyšší svět, který se vám začne odhalovat, vám dá pocítit mnohem větší naplnění než nové auto. Auto je důležité, protože mu společnost přikládá význam. Ale pokud bude společnost přikládat význam jiným věcem, věci, které upřednostňujete, se také změní.

Otázka: Občas se rozlobím na Stvořitele, ale ve skutečnosti se zlobím sám na sebe, protože se ptám sebe samotného: „Proč je proces nápravy tak zdlouhavý!?“ A pak si odpovím: „Protože nevyvíjím dostatečné úsilí!“

Moje odpověď: Postrádáte tlak správného prostředí.

Otázka: Vedu debatu sám se sebou: na jedné straně mám novou práci, která je pro mě zajímavá a dává mi čas ke zlepšení mé profesionální úrovně s cílem mít dobré a trvalé zaměstnání v budoucnosti. Na druhé straně mi po raních lekcích nezbývá dost energie, takže přemýšlím, že od nich upustím, ale to mi dělá starosti. Jaký je správný přístup k této situaci?

Moje odpověď: Musíte ukončit své profesionální vzdělání, abyste mohl živit sebe a svou rodinu, zatímco budete studovat Kabalu na „nízký výkon.“ Nicméně ve všech ostatních ohledech se oddejte studiu Kabaly. Pokud se vám podaří udržet rovnováhu času a energie, uspějete v obou.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: