Je zde něco, co můžeme udělat s krizí?

michael-laitman_12Zprávy ( přeloženo z gazeta.ru ): Ekonomické a politické kalamity v globálním měřítku nutí lidi mluvit o skutečnosti, že současná éra končí a budoucnost bude radikálně odlišná. Nynější finanční krize není vyjímkou. Avšak tentokrát se nám nepodaří nějaký jasný plán „trvajícího univerzálního štěstí.“ Pokud kdokoliv doufá v nalezení takového plánu, jen to demonstruje jejich aroganci.

  Nehledě na to, jedna z nejúžasnějších věcí v životě je nemožnost předvídat budoucnost, protože to dává jednotlivcům a ( celému ) lidstvu šanci se rozvíjet.

Předpovědi lidí o životě po krizi můžeme seskupit do třech kategorií.

1.      Někteří lidé mají za to, že máme co dočinění s případem, kdy se historie opakuje. Že krize, jako je tato, již proběhly dříve a tedy, že globální ekonomika bude obnovena. V určitý čas lidstvo znovu započne život, jaký vedlo před krizí, a že svět bude stejný jako předtím.

2.      Jiní si myslí, že krize není ve skutečnosti krizí ekonomickou, ale krizí našeho cenovního systému, ale že lidská civilizace dospěla k určitému prahu. Nemůžeme pokračovat v žití starými způsoby a nutně musíme vytvořit nový plán, jak existovat. Nikdy se nám ale nepodaří vrátit se do „zlaté éry,“ jako před krizí ( jestli to skutečně byla zlatá éra je už jiná otázka ).

3.      Vědci nás varují, že jestli lidé nezmění svůj životní styl, budou brzy k přežité potřebovat jinou planetu.

…Musíme být k sobě upřímní a přiznat, že nevíme, jak a kdy současná krize skončí. Nikdo nám nemůže vzít právo budovat naši osobní a světovou budoucnost. Nicméně je důležité si uvědomit, že takové konstrukce budou vždy založeny na chybách.

Moje poznámka: Tady jsou mé poznámky k výše uvedeným bodům 1,2 a 3.

1.      S krizemi, které probíhaly v minulosti, se dalo říct, že se historie opakuje, protože všechny proběhly ve stejném egoistické, individuální rovině. Avšak nynější krize vznikla kvůli přeměně z individualistického světa na globální. Proto žádný z našich pokusů vrátit se do minulosti, ke starým zákonům a pravidlům neuspěje. Navíc se nám nepodaří představit si strukturu nového světa založenou na předešlých zkušenostech, protože svět bude nyní stát na odlišných zákonech – zákonech globalizace. Ty jsou v protikladu k zákonům individualistického chování, nehledě na to, zda se jedná o člověka, organizaci nebo stát.

2.      Tato myšlenka je správná. Ale budoucnost je známa. Můžeme a musíme ji studovat. Pak nebudeme muset procházet tolika utrpeními. Kabala je otevřená všem.

3.      Vědci mají pravdu, když chápou, že suroviny naší planety budou nakonec vyčerpány. Podle jejich výpočtů nám toto hrozí kompletním vyhubením v pár nasledujících dekádách. Avšak pokud se začneme napravovat, dostaneme se do větší rovnováhy s Přírodou ( Stvořitelem ), Vyvoláme na nás znovu pozitivní působení Přírody, nastolujíc tak rovnováhu. Navíc se tak stane velmi rychle a nabere to forem, jakých jsme v minulosti nebyli svědky.

One Comment

  1. 1. historia sa bude opak, sice nie na 100%, ale bude
    ludia su rovnaki, rovnako zmyslaju a maju rovnake potreby ako v minulosti
    robit co najmenej, vela a dobre jest, citit sa dolezity, byt in, mat zabavu

    2. k prahu isto nedospela, az ked bezni ludia budu plakat a narikat ze kriza kriza
    tak snad potom sa nieco zmeni

    3. ked sa chce tak sa nahrada najde, miesto ropy to bude nieco ine
    nieco na com budeme opat rovnako zavisli ako teraz na rope

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: