Duchovní kořeny třech náboženství

rav11   Otázka, kterou jsem dostal: Nechápu, pro je zde rozdělení do tří náboženství. Pokud je jeden Bůh, proč jsou mezi námi tyto rozdíly?

Moje odpověď: Náboženství nám byla dána v době ukrytí Stvořitele. Avšak, když je stvořitel odhalen, přirozeně se změní v národní tradice, národní kulturu. V duchovnu postupujeme podle tří linií. Tyto tři linie se odráží v našem světě během doby ukrytí jako tři náboženství: Islám odpovídá pravé lini, Křesťanství levé a Judaismus střední.

To má vliv i na to, jak jsou uspořádány jejich kalendáře. Islámský kalendář je lunární ( založen na měsíci ), křesťanský kalendář je solární ( založen na slunci ) a židovský kalendář je lunárno-solární ( založen na obou ). Jak lidé věděli, jaký druh kalendáře vytvořit? Věděli to proto, že vše v našem světě pochází z duchovních kořenů a lidské činy jsou určovány projevy těchto kořenů v našem světě. ( Avšak Kabalista jedná v souladu s těmito projevy vědomě, zatímco ostatní to činí nevědomky. ) 

Co se týče ostatních učení, nejsou považovány za náboženství, ale za víry nebo přesvědčení. Ve světě je jich kolem 3800.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed