Člověk je kopií Duše

soul11 Tři otázky o duších a rovnocenosti, které jsem dostal:

Otázka: V jednom bodě jste mluvil o tom, jak během století jediná duše sestupovala do tohoto světa v různých tělech: Abrahám, Mojžíš, rabín Šimon Bar Yochaj, Ari a Baal HaSulam. Jako tomu rozumím, vy a kdokoliv, kdo překročil Machsom ( nebo je v procesu průchodu ) jsou v kontaktu s touto Duší. Splnila již svou misi?

Moje odpověď: Ne, nesplnila. My jsme částí jedné duše. Její „lehčí“ části už prošly nápravou a teď nám pomáhají ( to se v hebrejštině nazývá Zhut Avot ). Postupně, jedna po jedné, nám pomáhají provést stejnou věc, kterou udělaly ony – připojit se k jediné Adamově duši. Celé lidstvo je součástí této jediné duše, jediného stvořené tvorbyí.

Otázka: Co je „Kabalistická duše“?

Moje odpověď: Je to duše, která pobízí člověka k dosáhnutí Stvořitele. Ve skutečnosti neexistují jiné duše, protože pokud člověk dosud nemá záměr objevit Stvořitele, dotud nemá duši. Avšak tento záměr bude odhalen v budoucnosti, nebo možná v novém koloběhu života.

Nicméně dokonce i když člověk nemá tento záměr, poslouchání nebo čtení kabalistických materiálů urychlí objevení touhy po Stvořiteli a odhalení duše.

Otázka: Pokud se člověk narodí jako genetický žid, znamená to, že se vždy bude rodit jako žid?

Odpověď: Ano, stejně jako všichni ostatní. Je to proto, že náš svět je otiskem Vyššího Světa a člověk je kopií duše.

Nastavení komentářů | Share Feedback | Ask a question




"Kabala, Věda a Smysl Života" Komentáře RSS Feed

Následující příspěvek: